pulled pork schouder

pulled pork schouder
pulled pork schouder
Varkensschouder wordt vaak in zijn geheel bereidt. Door de marmering blijft het vlees sappig, uitermate geschikt voor pulled pork.
ā‚¬Ā 18,75
Prijs per stuk (ca. 1500 gram)
Aantal: 
Bestellen
 

WAT IS PULLED PORK?

Pulled pork is een oude traditie uit de VS, met name in North- en South Carolina. Het gaat om de techniek van langzame garing van varkensvlees waarbij de 'dry rub' een donkere korst vormt (bark). De langzame garing zorgt ervoor dat collageen wordt omgezet in elastine. Hierdoor wordt het vlees zo zacht en mals dat u het met twee vorken uit elkaar kunt trekken. Om dit resultaat te bereiken, mag de bereidingstemperatuur niet hoger zijn dan 120 graden Celsius. Daarboven gaart het vlees 'normaal' en kunt u het niet meer 'pullen'.


 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies