bavette (heel)

bavette (heel)
bavette (heel)
Bavette (flank steak) ook wel vanglap of vinkelap genoemd,is van mager rundvlees. Het wordt gesneden uit het dikste deel van de vang en is mooi stukje vlees. CONDITIE: DIEPGEVROREN.
ā‚¬Ā 38,99
Prijs per stuk (ca. 1600 gram)
Aantal: 
Bestellen
 
Bavette is een mals stukje vlees wat je op de draad moet snijden. Het is de laatste jaren erg populair en absoluut een topper voor op de barbecue. 

Bereidingswijze

Een bavette kan je perfect bakken in de pan of grillen op de BBQ. 

Bereiden in de koekenpan:
Haal de bavette een half uur van tevoren uit de koeling en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bak de bavette in de pan net zoals een biefstuk. De ideale kerntemperatuur voor de bavette is tussen de 52 en 54 graden. Laat de bavette daarna nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie. 

Bereiden op de barbecue:
Een bavette kan je bereiden op de BBQ door direct of indirect grillen. Met een kernthermometer kan je de bavette garen tot de juiste temperatuur tussen de 52 en 54 graden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies