Varkenslappen

Varkenslappen Varkenslappen
Varkenslappen Varkenslappen
Varkenslappen
Niet het mooiste stukje vlees van het varken, maar de smaak is geweldig. Dankzij zijn grove structuur, extra beetje vet laat hij snel los. Langzaam garen voor het beste resultaat.
ā‚¬Ā 2,99
Prijs per 2 stuks (ca. 150 gram per stuk)
Aantal: 
Bestellen
 
De magere varkenslap wordt meestal gesneden van de wat stuggere delen van het varken zoals de varkenschouder. De lappen zijn wat grover van draad en ook de structuur van de lap als geheel is wat losser. Daarnaast zijn ze vaak wat vetter. Met andere woorden je hebt een wat ‘rommeliger’ plak. Het vlees heeft meer tijd nodig voor het gaar is. Wel heeft het vlees door de grotere aanwezigheid van bindweefsel* en vet vaak wat meer smaak dan het magere vlees. 

Bereidingswijze

Breng het vlees met kruiden op smaak. Verhit boter in een braadpan. Braad het vlees bruin op hoge temperatuur. Zet het vlees op matige temperatuur, voeg water of bouillon toe en laat ten minste 30 minuten, door af en toe keren, doorbraden met de deksel op de pan. Product door en door verhitten.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies