Varkenshaas

Varkenshaas Varkenshaas
Varkenshaas Varkenshaas
Varkenshaas
Het aller malste stukje varkensvlees, op maat gesneden. CONDITIE: DIEPGEVROREN.
ā‚¬Ā 9,50
Prijs per 2 stuks (ca. 300 gram per stuk)
Aantal: 
Bestellen
 

Een klassieker op menig menukaart. De haas komt uit het lendedeel van het varken. De spier wordt weinig gebruikt en is daardoor botermals. De varkenshaas heeft een dikke en een dunne kant. Houd er bij de bereiding rekening mee dat de ‘punt’ niet te gaar wordt, dan is hij namelijk aan de droge kant. Je doet dit door de eerste paar minuten de punt niet in contact te laten komen met de warmtebron, bijvoorbeeld door er een vork onder te leggen. Of je kunt ervoor kiezen de punt dubbel te vouwen en vast te zetten met een prikker.

Bereidingswijze

Braadpan:
Verhit ca. 50 gram vloeibare margarine en/of olie in de pan en schroei het product rondom dicht. Matig de temperatuur en plaats een deksel schuin op de pan. Voeg geen water toe. Braad het product gaar gedurende 6-8 minuten per 100 gram.

Oven:
verwarm de oven voor op 175°C. Verhit ca. 50 gram vloeibare margarine en/of olie in de pan en schroei het product rondom dicht. Leg het product in een ovenschaal, giet het braadvocht over het product en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Braad het product gaar gedurende 8-10 minuten per 100 gram. 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies