Speklap

Speklap Speklap
Speklap Speklap
Speklap
Spek is over het algemeen varkensvlees, dat veel vet bevat. Spek zit bij het varken op de rug en op de buik.
ā‚¬Ā 1,85
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Spek zit bij het varken op de rug en op de buik. De speklap wordt gesneden van de buik van het varken. De variant die wij leveren is de speklap waar geen knars of kraakbeen meer in zit. De mate van bevleesdheid is bepalend voor de kwaliteit van de speklap.

Speklap in de pan

  1. Haal de speklappen een half uur voor het koken uit de koelkast. Leg ze op een bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  2. Kruid de speklapjes met wat peper en zout. Je kunt ook andere kruiden toevoegen, zoals bijvoorbeeld paprika- of kerriepoeder of een kruidenmix.
  3. Verhit een koekenpan met een klontje roomboter op middelhoog vuur.
  4. Bak nu de speklapjes aan beide kanten totdat deze mooi goudbruin zijn.
  5. Zet het vuur laag en laat het vlees nog zo’n 5 minuten doorgaren. Keer ze halverwege nog eens om. De speklapjes worden door het bakken lekker krokant.

Speklap op de BBQ

Speklappen worden gebakken of gegrild en gelden als hoofddeel van de maaltijd. Speklappen zijn uitermate geschikt om te marineren met bijvoorbeeld  kerrie, peper, ketjap of ketoembar. U kunt natuurlijk zelf bepalen wat u het lekkerste vindt. Het is erg leuk om met verschillende kruiden te experimenteren.

Speklappen kunnen ook gestoofd of gesmoord worden. Reken dan een bereidingstijd van minimaal 35 tot 40 minuten. Speklappen worden vaak gemarineerd. Op deze manier zijn ze ook meteen op smaak op de barbecue.

Pas wel op met speklappen op de barbecue. Het uitlekkende spekvet veroorzaakt vaak grote vlammen die het vlees verbranden en de heerlijke smaak te niet doen.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies