Pulled pork procureur

Pulled pork procureur
Pulled pork procureur
Dit stuk vlees is misschien wel het smaakvolst van het varken. Door de marmering blijft de procureur heerlijk sappig.
ā‚¬Ā 18,75
Prijs per stuk (ca. 1500 gram)
Aantal: 
Bestellen
 

Dit stuk vlees is misschien wel het smaakvolst van het varken. Door de marmering blijft de procureur heerlijk sappig. Dus ideaal voor op de barbecue of als braadstuk. Naast varkensschouder wordt procureur ook vaak voor pulled pork gebruikt. Van welk deel komt procureur eigenlijk? Procureur komt van de nek van het varken, waar de schouderkarbonade van gekapt worden. We ontbenen de nek en de procureur blijft over.

WAT IS PULLED PORK?

Pulled pork is een oude traditie uit de VS, met name in North- en South Carolina. Het gaat om de techniek van langzame garing van varkensvlees waarbij de 'dry rub' een donkere korst vormt (bark). De langzame garing zorgt ervoor dat collageen wordt omgezet in elastine. Hierdoor wordt het vlees zo zacht en mals dat u het met twee vorken uit elkaar kunt trekken. Om dit resultaat te bereiken, mag de bereidingstemperatuur niet hoger zijn dan 120 graden Celsius. Daarboven gaart het vlees 'normaal' en kunt u het niet meer 'pullen'.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies