Hamlappen

Hamlappen
Hamlappen
Hamlappen kun je makkelijk bereiden en zijn heerlijk mals van smaak. Ze hebben een relatief laag vetgehalte.
ā‚¬Ā 3,00
Prijs per 2 stuks (ca. 150 gram per stuk)
Aantal: 
Bestellen
 
Ham is afkomstig van de bil van het varken. De hamlap wordt traditioneel van de achterbout in dikke plakken gesneden. Hamlappen zijn vanwege hun vorm en stevige structuur heel gemakkelijk in reepjes of blokjes te snijden. Daardoor wordt het vlees veel gebruikt voor wokgerechten of andere eenpansmaaltijden.

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout en peper. Verhit ca. 50g boter, braad de lap in de hete boter rondom aan. Zet het vuur lager en voeg enkele eetlepels water toe. Braad het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 50 min gaar en bruin. U kunt er ook voor kiezen om de hamlappen 10 minuten per kant te braden. Smakelijk eten!
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies